Curriculum Vitae

Na 17 jaar binnen het voortgezet onderwijs als docent Engels en Duits (in de regio Zeist / Doorn; Rotterdam / Den Haag / Westland), 4 binnen het uitgeverijwezen (als journalist en hoofdredacteur van het vaktijdschrift Facility Management Magazine, eindverantwoordelijke voor alle overige publicaties binnen het fonds Facility Management) en 10 binnen het hbo (ontwerp en inbedding Engels binnen de opleiding Facility Management van de Haagse Hogeschool) ben ik toe aan een nieuwe uitdaging waarbinnen ik mijn taalkundige, onderwijskundige en journalistieke vaardigheden gecombineerd wil inzetten


Op meerdere deskundigheidsgebieden heb ik veelvuldig gepubliceerd. Tevens heb ik talloze publicaties van anderen begeleid, van artikelen en rapporten tot boeken. Ook heb ik een aantal vertalingen van artikelen en recensies van managementboeken gerealiseerd. Daarnaast heb ik masterclasses verzorgd op enkele deskundigheidsgebieden. Als docent en onderzoeker verbonden aan de Haagse Hogeschool heb ik een centrale rol gespeeld bij het ontwerp en de inbedding van Engels binnen het vakinhoudelijke curriculum van de opleiding Facility Management en het onderzoek naar de mogelijkheden tot revitalisatie van een stadsdeel van Den Haag.


Naast werkzaamheden als (interim) docent Engelse taal- en letterkunde in het voortgezet en hoger beroepsonderwijs bied ik als zelfstandig ondernemer mijn kennis, vaardigheden en ervaring aan opdrachtgevers aan op taalkundige, journalistieke en Facility Management-gerelateerde gebieden zoals health space design, bedrijfscontinuïteit, dienend leiderschap en facilitaire regie (ondersteunende bedrijfskunde).